Демократическата партия на САЩ стартира своите предварителни избори, на които ще

...
Демократическата партия на САЩ стартира своите предварителни избори, на които ще
Коментари Харесай

Старт на предварителните избори в САЩ, демократите избират кой да се изправи срещу Тръмп

Демократическата партия на САЩ стартира своите предварителни избори, на които ще излъчи претендента си за президент. Той ще се изправи в същинските избори на 3 ноември против Доналд Тръмп, оповестява в. " Сега ".
По традиция първото гласоподаване на 3 февруари, ще е в Айова. Демократите ще изберат 3 979 делегати, които на Демократичната национална спогодба от 13 до 16 юли в Милуоки ще повдигнат публично своя претендент за президент на Съединените щати. Предварителните избори ще се проведат от февруари до юни във всички петдесет американски щата, окръг Колумбия и пет американски територии. Освен определените делегати на конвенцията ще участват и 771 делегати по право.
29 претенденти влязоха в акцията за президентските избори през 2020 година, само че 18 от тях се отхвърлиха. Така при старта на предварителните избори ще вземат участие 11 претенденти на Демократическата партия за президентската номинация. С най-големи шансове към този момент са двама - някогашният вицепрезидент Джо Байдън и сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс. По-малки се смятат възможностите на сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР